community around the world.

Activity Discussion Math Word Problem in Fractions

• # Word Problem in Fractions

Posted by on June 23, 2023 at 3:52 pm

Geeta and Meeta are saving up money to buy a new Barbie doll. Geeta has saved up Rs. 300 and Meeta has saved up Rs. 450. They each spend half of their money on a trip to the mall. If they both join their money now, what is the total money they will have? If a Barbie doll costs Rs. 660, how much more money do they need to buy it?

replied 3 months, 1 week ago 3 Members · 2 Replies
• 2 Replies
• ### Anurag

Member
June 23, 2023 at 4:02 pm
1

Geeta saved Rs. 300 and Meeta saved Rs. 450. They each spend half of their money on a trip to the mall, so Geeta spends Rs. 300/2 = Rs. 150 and Meeta spends Rs. 450/2 = Rs. 225.

After spending money on the trip, Geeta will have Rs. 300 – Rs. 150 = Rs. 150 left. After spending money on the trip, Meeta will have Rs. 450 – Rs. 225 = Rs. 225 left.

When they join their money, the total amount they will have is Rs. 150 + Rs. 225 = Rs. 375.

To buy a Barbie doll that costs Rs. 660, they need Rs. 660 – Rs. 375 = Rs. 285 more.

• ### Lucky

Member
June 23, 2023 at 4:03 pm
-1

Geeta has saved Rs. 300 and Meeta has saved Rs. 450. Together, they have a total of Rs. (300 + 450) = Rs. 750.

They each spend half of their money on a trip to the mall, so Geeta spends Rs. 300/2 = Rs. 150 and Meeta spends Rs. 450/2 = Rs. 225.

After their trip to the mall, Geeta has Rs. 300 – 150 = Rs. 150 left, and Meeta has Rs. 450 – 225 = Rs. 225 left.

If they combine their remaining money, they have Rs. (150 + 225) = Rs. 375.

To buy the Barbie doll, they need Rs. 660 – 375 = Rs. 285 more.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now
+